Vrijwilligers gezocht

Mensen in India een stap verder brengen
‘Samen blij worden van een betere wereld’

Heb jij hart voor vrijwilligerswerk? En wil jij echt een verschil maken? Sluit je dan aan bij Stichting Sociaal Centrum Kerkpad! Wij zijn momenteel op zoek naar zowel bestuursleden als vrijwilligers. Samen zetten wij ons vrijwillig in om de armste mensen in India een onafhankelijk bestaan te geven! Dit doen we door hen o.a. te helpen bij het leren van een beroep en het investeren in landbouw en gezondheidszorg.

Wie zijn wij?

Wij zijn Stichting Sociaal Centrum Kerkpad en wij werken samen met een Congregatie van ongeveer 200 Indiase zusters. Zij kennen de lokale cultuur en wij begeleiden de zusters om onze gezamenlijke doelstellingen te bereiken. Tevens geven wij financiële ondersteuning indien nodig.

Waar zijn wij actief?

Wij zijn actief in het midden en noorden van India, in maar liefst 6 staten en op ongeveer 35 posten. Ons secretariaat is gevestigd in Sittard en daarom zijn wij op zoek naar vrijwilligers in de omgeving van Sittard-Geleen en Roermond.

Onze projecten

Wij begeleiden een heel aantal projecten in India. Bijvoorbeeld kinderen in gebieden zonder elektriciteit voorzien van solarlampen zodat zij na zonsondergang nog kunnen leren. Dit heeft bijgedragen aan betere schoolprestaties! Ook hebben we boeren een solarpanel en een irrigatiepomp gegeven waardoor zij gewassen kunnen kweken. Dit heeft ervoor gezorgd dat zij naast een betere oogst zelfs extra oogst hebben overgehouden. Hierdoor zijn hun inkomens aanzienlijk gestegen en hun investering in dit irrigatiesysteem verdienen ze zelf terug.

Wat verwachten wij van jou?

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die:

  • Bestuurservaring hebben
  • Internationale expertise hebben op het gebied van landbouw, educatie, voeding of gezondheidszorg
  • Bij voorkeur tussen de 50 en 70 jaar oud zijn

Jongeren

Ook zijn wij op zoek naar een aantal jonge vrijwilligers om projecten te begeleiden met de zusters in India. Dit zijn projecten op het gebied van

  • Onderwijs (bijv. nieuwe lesmethoden),
  • Nutrition (bijv. schoolmaaltijden met extra vitamines en mineralen),
  • Landbouw (bijv. mechanisering),
  • Gezondheidszorg (bijv. een gezondheidsverzekering).

Omdat wij deze toffe projecten begeleiden, willen we deze natuurlijk ook graag in de schijnwerpers zetten! Daarom willen we actief worden op social media, waarbij we dus de hulp van wat Social media savvy jongeren heel goed kunnen gebruiken. Dit draagt bij aan een betere toekomst van jullie wereld!

Wat ga je doen?

Het bestuur komt vier keer per jaar bij elkaar en de vrijwilligers zullen, afhankelijk van hun expertise, ingezet worden. Je zult meedenken met de projecten die wij opzetten, alsmede hier actief aan deelnemen. Daarnaast zul je de projecten begeleiden en samen met de zusters in India uitvoeren

Ben je geïnteresseerd of heb je misschien nog vragen? Neem contact met ons op via het contactformulier hier beneden.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email